Soluțiile unui lider puternic

 În Comunicate de presă

Tips&Tricks de la unul dintre cei mai mari gânditori de business

Joi, 1 octombrie 2015 – Ești conducătorul de companie sau de echipă care își dorește ca munca angajaților să fie mai eficientă. Ai înțeles că acest lucru este posibil doar dacă îi și motivezi. Ce te faci când vorbești prea mult, te comporți ca un șef și nu ca un lider și uiți să asculți preocupările, opiniile sau criticile constructive ale angajaților? Află 4 lucruri esențiale care te ajută să eviți furtuna din companie, de la Daniel Pink, unul dintre cei mai mari gânditori de business din lume.

1. Banii nu sunt cel mai puternic factor motivator

Peste 50 de ani de cercetare au demonstrat că “dacă oamenii nu sunt plătiți la justa valoare, dacă nu câștigă cât valorează, atunci nu este nicio șansă ca ei să fie motivați.”, susține Daniel Pink. Abia de aici putem vorbi de motivarea angajaților, care trebuie să vină din interior și din mediul de muncă pe care îl creezi.

2. Oferă-le autonomie, măiestrie și scop

Odată ce banii ies din discuție, creează oamenilor contextul pentru a se motiva singuri. Începe prin a le oferi o viziune clară asupra unde vreți să ajungeți. Iar ca să pui cărbunii necesari pentru îndeplinirea țelului.

3. Vorbește mai puțin, ascultă mai mult

Fii atent la nevoile, abilitățile, munca pe care o prestează și la cât de implicați sunt angajații tăi. Pe scurt, e bine ca managerii ”să vorbească mai puțin și să asculte mai mult”, se arată în ”Drive”, bestsellerul lui Pink, ce s-a vândut în peste 2 milioane de copii la nivel global.

4. Încurajează-ți angajații să descopere problema pe care clientul nu știe că o are

Dacă vrei să crești vânzările companiei, este important ”să descoperi problema pe care clientul nu știe că o are. Găsirea acesteia este mai importantă decât rezolvarea ei. Angajatul să fie un căutător de probleme, nu doar un un factor rezolvator al acestora”, conchide Pink.

Vino să afli cum să îmbunătățești performanța ta şi a echipei sau companiei tale, de la Daniel Pink, pentru prima dată în Europa de Est, prezent pe 14 octombrie la conferința anului, organizată de HR Club.

Spune-ne părerea ta!

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta