Şcoala românească de medicină primeşte ajutor din fonduri europene

 În Comunicate de presă

Comunicat de presă

Luni, 12 octombrie 2015 – Peste 300 de elevi și studenți mediciniști au învățat de la cei mai buni specialiști de ce merită să fii medic chirurg în România. Timp de 18 luni, tinerii au fost consiliați și orientați profesional, au luat parte la activități din spitale, iar cei mai buni dintre studenți au câștigat stagii de practică pe lângă medici dintr-o clinică de top din Spania.

Studenții români au făcut practică în spitale europene de renume

14 studenți au făcut practică în Spania, la Spitalul Mollet din Barcelona, după ce au dovedit în România că sunt cei mai buni în Chirurgie. Stagiile fac parte dintr-un proiect inițiat de Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon” București, în parteneriat cu Facultatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”. Este al doilea an consecutiv când studenții noștri merg în Europa pentru specializare. Proiectul, cunoscut sub numele de “Program de consiliere pentru elevi și studenți la Medicină și Practică în Chirurgie”, este finanțat din fonduri europene și are drept scop pregătirea și consilierea viitorilor medici pentru a rămâne în România și a avea o carieră de succes.

Studenții s-au acomodat cu activitatea din spital, au beneficiat de o bursă de 1.000 de lei lunar pe timpul stagiului și, în urma unui test grilă, cei mai buni fie au plecat în străinătate, fie au primit drept premiu un curs de ecografie, susține Dr. Bogdan Socea, responsabil cu implementarea proiectului.

La sfârșitul stagiilor efectuate în Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon” București, în cadrul Clinicii Spitalului Fundeni, dar și în alte prestigioase secții de chirurgie din București, cei aproape 200 de studenți din program au fost testați pentru cunoștințe. Primii 14 și-au continuat practica în Barcelona, acolo unde medicii au fost încântați de pregătirea lor.

Pentru cei mai mulți dintre ei, studenți în anii II și II, stagiul le-a dat ocazia să intre pentru prima dată în contract cu pacienți.

Schimbul de experiență […] a fost cu adevărat ceva de care îmi voi aminti toată viața. Am reușit pe parcursul unei săptămâni să facem cunoștință cu sistemul medical, am discutat cu studenți și rezidenți de pe secție, ne-am familiarizat cu documentele pe care le completează un medic, am studiat protocoale medicale, am reușit, în final, să realizăm și o paralelă cu sistemul sanitar din România, spune Andreea Serbu, studentă la Facultatea de Medicină Generală.

Programul a debutat în mai 2014 și se va încheia pe 31 octombrie 2015.

Spune-ne părerea ta!

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta