PR-ul propriei vieți

 În Branding personal, How to...

Viaţa este rezultatul alegerilor tale. Gândeşte-te puţin şi vei vedea că este adevărat. Practic, aproape totul ţine de tine, de modul în care te raportezi la problemele sau situaţiile întâlnite. Şi spun aproape, întrucât sunt momente în care hazardul îşi face de cap.

Cea mai mare greşeală, pe care mulţi o fac, este să încerce să controleze totul. Practic, să îşi planifice în detaliu viaţa. Fapt greu de realizat, din pricina unor aspecte independente de voinţa ta. Problemele cotidiene, pe care cu toţii le avem, te întăresc sau te slăbesc, depinde numai de tine care este efectul. Mulţi capitulează, renunţă să lupte, şi-şi acceptă  resemnaţi un destin care putea fi altul. Poţi trăi cu un asemenea gând?

O comunicare corectă cu cei din jur, dar mai ales cu tine însuţi te va ajuta să întelegi mai bine problemele cu care te confrunţi. Dar şi să iei deciziile corecte, la momentul potrivit.

Puterea de a zâmbi, chiar şi în situaţiile dificile, optimismul, o raportare corectă la ceea ce ţi se întâmplă, îţi vor crea o perspectivă mult mai bună pentru viitor.  Atitudinea face întotdeauna diferenţa. Fă un mic exerciţiu. Când ţipă cineva la tine, zâmbeşte-i discret şi cu o voce calmă, caldă, spune-i că întelegi, că vrei să ajuţi, că vrei să rezolvi. Se va înmuia instant.

Doar cei puternici şi ambiţioşi, care sunt dispuşi să facă anumite sacrificii, care îşi asumă anumite riscuri, ajung să obţină ceea ce îşi doresc. E plină lumea de astfel de exemple.

“Fiecare e fauritorul propriului destin” – spunea Sallustius, un politician grec, acum aproape 2000 de ani.

Practic, ne creăm viaţa prin toate alegerile pe care le facem, în diferite etape şi momente cheie. Deciziile pe care le luăm, gândurile constructive pe care le avem, acţiunile pe care le facem ne conduc către scopul pe care fiecare îl are. Toate acestea sunt o campanie reuşită de PR. Urmând pas cu pas fiecare etapă, ajungem acolo unde ne dorim. Cei fără experienţă vor să treacă peste anumite etape. Şi chiar o fac, dar la un moment dat se vor întoarce de unde au plecat. Fie ca să înţeleagă mai bine, fie ca să-şi analizeze emoţiile. Ceea ce trebuie evitat.

Întâi, fă-ţi treaba asa cum trebuie, apoi cere şi recompensa…care oricum va veni, pentru că nu există muncă fără răsplată, mai devreme sau mai târziu.

Organizează-ţi gândurile, priorităţile, viaţa, fii creatorul propriului destin! Nu mai căuta scuze, ci mijloace de a obţine tot ceea ce îţi doreşti. Fă tot ce trebuie din punct de vedere profesional şi uman ca să îţi atingi ţelul. Te vei împiedica uneori, vei cădea, va durea. Nu-i nimic! Te ridici şi mergi mai departe. Nimic nu este imposibil dacă ai o ţintă realistă şi un plan corect. Este exact ca-n orice proiect de relaţii publice, care în cele din urmă va fi de succes.

Tu de ce n-ai fi PR-ul vieţii tale?!

Mihaela Raluca Tudor
Mihaela Raluca Tudor
Sunt antreprenor, PR și strateg în branding personal. Ajut alți antreprenori, manageri și specialiști să devină mai puternici, mai influenți și mai credibili.
Cele mai recente postări

Spune-ne părerea ta!

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta