Peste 130 de apariții media câștigate într-un an

PR, comunicare strategică, promovare media

Client TUDOR Communication: TOMAN Diet

Toman Diet România este o companie ce a construit un program de slăbit și nutriție care le aduce clienților nu doar o dietă personalizată, ci și principiile unui stil de viață sănătos. Deși face furori în țara de origine, în Ungaria, unde este numărul unu în zona de nutriție (sunt 29 de centre Toman în toată țara), numele acesteia era complet necunoscut pe meleagurile autohtone. Campania noastră de comunicare s-a bucurat de un succes extraordinar, datorat în mod special celor peste 130 de apariții media, la TV, în print și în cele mai importante publicații online, realizate toate fără să cumpărăm publicitate.

CONTEXT

Într-o lume în care una dintre cele mai grave probleme de sănătate publică ale secolului XXI este obezitatea, este firesc să crească interesul față de măsurile ce pot fi luate pentru a o preveni. În același timp, și “rețetele-minune” devin tot mai populare, mulți dintre cei cu probleme de greutate încercând să le rezolve în timp record, neînțelegând că soluția nu este un regim punctual, ci schimbarea stilului de viață. Neîncrederea devine și ea o mare provocare, pentru că eșecurile repetate în materie de slăbit se răsfrâng asupra tuturor celor care vin către public cu programe de nutriție.

PUBLIC ȚINTĂ

1. Publicul țintă principal

Este format din femei și bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 58 de ani, cu venituri peste medie, dornici să revină la o siluetă potrivită și, mai ales, să învețe și să își asume un stil de viață sănătos, bazat pe alimente de calitate, nutritive și vitaminizante.

2. Publicul țintă secundar

Acoperă o zonă vastă de interes, cu accent majoritar pe sălile de fitness.

REZULTATE

Programul de nutriție Toman Diet este un program specializat, dezvoltat de medici și adaptat fiecărui organism, ținând cont de faptul că fiecare individ are o matrice personală unică. În cadrul acestuia pacienții primesc monitorizare și ajustare în funcție de nevoie, plus asistență 24 din 24 de ore, astfel încât atunci când apare tentația de a ceda ispitelor culinare sau orice nedumerire, primesc și răspunsul potrivit.

Pornind de la aceste informații, dar și de la lipsa educației alimentare în rândul românilor, am construit strategia de comunicare în două direcții:

Am creat știri utile, menite să vină în sprijinul publicului; am prezentat informații esențiale, bazate pe studii medicale. Ne-am axat pe articole și știri de televiziune care să nu agreseze publicul prin publicitate excesivă și care să cuprindă subiecte interesante, astfel încât să acoperim canale media cât mai diversificate și cu audiență cât mai bună. Cu ajutorul nutriționiștilor Toman Diet Romania am transmis importanța unei alimentații sănătoase, reguli alimentare pentru un organism care să funcționeze corect și pericolele pe care le aduce excesul de grăsime.

Am apelat la influencer marketing, un concept care se potrivește mănușă unui produs ce trebuie să convingă prin rezultatele pe care le oferă. Am identificat și întocmit o listă generoasă de influenceri care aveau nevoie evidentă de un program de nutriție personalizat, apoi a urmat o selecție riguroasă pentru a stabili care este persoana care poate reprezenta cel mai bine compania. Nu era suficient să aibă nevoie să scadă în greutate, trebuia să fie și o persoană credibilă, cu o comunitate generoasă și activă, care să se potrivească obiectului companiei, o persoană serioasă și determinată, care să înțeleagă că nu se poate slăbi de pe o zi pe alta și că trebuie să schimbe radical modul de alimentație pentru ca lucrurile să funcționeze și apoi să păstreze rezultatele obținute.

Influencer marketing

Așa am ajuns la Răzvan Popescu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de radio din România. I-am prezentat programul de nutriție Toman, produsele și modul în care funcționează, iar după ce a primit toate informațiile, acesta a acceptat să reprezinte brandul pentru o perioadă de 6 luni de zile. Rezultatele nu au întârziat să apară. Cu cât mai multe kilograme dădea jos, cu atât mai multe persoane voiau să afle mai multe despre program și deveneau, la rândul lor, clienți.

În paralel, am pus accent pe dezvoltarea comunităților online, astfel încât conturile de Social Media și grupul dedicat programului de nutriție să devină sursă de informare pentru cei interesați de un stil de viață sănătos, nu doar de slăbit. Am pus accentul în mod deosebit pe informații reale și importante din domeniul nutriției și mai puțin pe postările publicitare, astfel încât oamenii să resimtă un câștig din faptul că au ales să intre în această comunitate.

În ianuarie 2018 pagina de Facebook avea 1.663 de like-uri și un engagement scăzut. Un an mai târziu, în ianuarie 2019, pagina avea 4.397 de like-uri și o comunitate mult mai activă și implicată, majoritatea rezultatelor fiind obținute organic.

Toman Diet Romania pe Facebook

ANALIZĂ ASUPRA APARIȚIILOR MEDIA

Comunicarea strategică pe parcursul anului de colaborare a vizat atât presa generalistă, cât și pe cea economică, atunci când informațiile din companie au justificat știrile din această categorie. Am urmărit poziționarea companiei ca una care vinde produse de calitate, care a înțeles că orice business de succes se bazează pe investiții, produse de calitate și seriozitate. Publicații importante precum Adevărul, Wall Street, One.ro, Click, Avantaje, Femeia, Sănătate.BZI, Slab sau gras și alte câteva zeci, au preluat materiale despre Toman Diet și dieta proteică pe care a construit-o compania, consolidându-i astfel poziția pe piață.

CreditInfo pe Adevărul
CreditInfo pe Wall-Street
Adriana Istrate - un vis împlinit
Femeia.
Sanatate BZI
Avantaje

Nutriționiștii Toman au apărut la cele mai importante posturi de televiziune precum Antena 1, Antena 3, Kanal D, Prima Tv, TVR, Digi 24, vorbind publicului despre importanța și regulile unei nutriții sănătoase și dovedind astfel profesionalismul reprezentanților companiei și crescând nivelul de încredere în aceasta.

Adriana Istrate - un vis împlinit
Dr. leahu la Antena 3
Balcaniada la Kanal D
Adriana Istrate - un vis împlinit
Balcaniada la TVR
Adriana Istrate - un vis împlinit

Răzvan Popescu, cunoscutul moderator radio ce a acceptat să devină imaginea Toman Diet în România, a fost cel care a dovedit constant și fără umbră de îndoială efectele programului de nutriție. Începând cu canalele proprii de Social Media (Facebook și Instagram) și continuând cu aparițiile la televiziuni și în presa scrisă și online: Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Tv Happy, Ciao.ro, Cancan, Click, Libertatea, Spy News, Evz Monden și multe altele, efectele dietei s-au observat și au mobilizat publicul să acționeze. Mediile de comunicare ale companiei au fost luate cu asalt de cereri ale clienților care își doreau să înceapă programul de nutriție.

Adriana Istrate - un vis împlinit
Dr. leahu la Antena 3
Balcaniada pe Antena Stars
Libertatea
EVZ.ro - Evenimentul Zilei
Cancan.ro

Rezultatele strategiei de comunicare s-au datorat, pe de o parte, abordării oneste, iar pe de altă parte, colaborării excelente cu reprezentanții companiei, lucru ce ne-a ajutat să aducem în față subiecte de interes pentru publicul larg și mărturii ale clienților.

Şi business-ul tău poate avea o ascensiune la fel de impresionantă, dacă ştii ce şi cum să comunici.

Contactează-ne pentru mai multe informații

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta