Pegas, mereu în atenția presei

PR, comunicare strategică, promovare media

Brand celebru în perioada comunistă, Pegas a dispărut de pe piață după 1989, pentru a reveni în forță în 2012. Cu o investiție inițială de 70.000 euro, antreprenorul Andrei Botescu a cumpărat marca și, având alături o echipă entuziastă, a dat aripi bicicletelor Pegas, păstrând linia care le-a consacrat, dar adăugându-le elemente moderne și alăturând colecției și modele electrice.

CONTEXT

Dacă în primul an de la lansare, Pegas a vândut 500 de biciclete, creșterea constantă a dus această cifră la peste 25.000 de unități anual, iar cifra de afaceri a companiei a depășit de 8.000.000 lei în 2017. Dezvoltând constant produse noi (biciclete electrice) și servicii de transport inovatoare (Ape rider, primul sistem de smart bike sharing din România), Pegas a reușit să-și securizeze locul în atenția publicului.

CONTEXT DE PROMOVARE

Preocuparea societății pentru un stil de viață activ și sănătos este din ce în ce mai mare, iar mișcarea își găsește locul firesc în peisajul urban. Problema poluării din marile orașe, cauzată de numărul mare de automobile, îndreaptă tot mai mult atenția tinerilor către soluții alternative de transport, una dintre acestea fiind bicicleta.

PUBLIC ȚINTĂ

1. Public principal

Persoane de toate vârstele, educate, cu venituri medii și peste, interesate de un stil de viață activ, sănătos. Copiii adoră mersul pe bicicletă, iubitorii de adrenalină și de trasee off-road găsesc la Pegas soluții moderne pentru pasiunea lor,  pentru vârstnicii care nu vor să renunțe la mișcare există colecții Pegas dedicate lor, iar cei ce caută metode alternative de transport pot oricând alege din oferta de biciclete electrice marca Pegas.

2. Public secundar

Antreprenori interesați de achiziționarea unei francize Pegas sau companii care doresc să investească în sisteme alternative de transport.

REZULTATE

Odată cu dezvoltarea din ultimii ani, Pegas și-a propus nu doar să devină un etalon în ceea ce privește producția de biciclete și echipament sportiv, ci să fie parte din procesul de dezvoltare a societății românești. În fiecare etapă a vieții noastre, în ceea ce privește mișcarea și mersul pe bicicletă, Pegas are o propunere atractivă și originală.

Promovând un stil de de viață sănătos și adresându-se tuturor celor ce își doresc să fie activi, Pegas a investit permanent în cercetare și inovare, ținând pasul cu evoluția tehnologiei și adaptându-se la realitățile globale. Pentru ca toate aceste eforturi să fie cunoscute, brandul a ales comunicarea strategică și promovarea în media în momentele-cheie ale existenței sale. Astfel, lansarea sistemului de francize Pegas și listarea pe Amazon a brandului s-au bucurat de atenția presei, comunicatele de presă care le-au anunțat fiind preluate de un număr foarte mare de publicații.

Portofoliu TUDOR Communication: Pegas

Franciza PEGAS

Lansarea sistemului de francize Pegas a fost comunicată în luna iulie 2018, odată cu deschiderea celui de-al șaptelea magazin propriu al brandului. Comunicatul de presă s-a bucurat de 99 de apariții online, o apariție în print (Ziarul Financiar) și una la tv (stația locală Neptun TV), echivalentul în publicitate al acestor apariții fiind de peste 17.900 euro.

Amazon

PEGAS pe AMAZON

Listarea bicicletelor Pegas pe Amazon a fost anunțată o lună mai târziu, odată cu campania tradițională de reduceri de pe 23 august, generând 130 de preluări online și o apariție în print (Ziarul Financiar), echivalentul în publicitate al acestora fiind de peste 23.600 euro.

În ambele cazuri, preluările au fost atât în media centrală, cât și în cea locală, așa cum ne-am dorit.

TV

Neptun TV

Publicații economice

Ziarul Financiar
CreditInfo pe Capital
CreditInfo pe Profit.ro
Dr. leahu pe Forbes
CreditInfo pe Bursa
StartUp Coffee
Economica.net
Bugetul.ro
Cariere
New Money
Dailybusiness.ro

Publicații generaliste

CreditInfo pe Adevărul
România Liberă
Adriana Istrate - un vis împlinit
Libertatea
EVZ.ro - Evenimentul Zilei
ProTV
Jurnalul.ro
Amos

Presă locală

Radio România Constanța
Bună ziua Brașov
Ziarul de Iași
Ziarul de Cluj
Biz Brașov

ETAPELE COMUNICĂRII DE SUCCES

briefing cu clientul referitor la subiectul comunicatului de presă și identificarea celui mai potrivit unghi de abordare astfel încât să atragă atenția presei și să ducă la un număr cât mai mare de preluări;

documentarea pe subiectul agreat al comunicatului de presă;

redactarea comunicatului de presă și agrearea conținutului cu clientul;

selectarea canalelor adecvate pentru diseminarea mesajului și a invitației de presă, în cazul lansării magazinului din Constanța și trimiterea comunicatului de presă;

follow-up cu jurnaliștii pentru a identifica modul în care au fost receptate informațiile din comunicatul de presă;

monitorizarea media pentru a evidenția aparițiile și abordările preluate de presă pentru a putea face recomandări clientului privind poziționarea viitoare.

ANALIZĂ ASUPRA APARIȚIILOR MEDIA

Cele mai importante momente din evoluția Pegas au fost subiecte ale unor comunicate de presă cu o rată de preluare foarte mare, ca urmare a contextualizării adecvate și a evidențierii scrise a informațiilor care pot atrage atenția presei.

Comunicarea strategică a vizat atât presa generalistă, cât și cea economică și locală, atunci când a fost cazul. Informațiile pe care Pegas a dorit să le transmită către public au fost întotdeauna ierarhizate astfel încât cea mai de impact să primeze.

Deschiderile de noi magazine, precum și campaniile de reduceri, factori importanți pentru dinamica vânzărilor, au fost întotdeauna însoțite de informații menite să scoată în evidență capacitatea de inovare Pegas, precum și etapele de dezvoltare ale companiei.

Astfel, lansarea celui de-al șaptelea magazin Pegas din Constanța, marcată printr-o defilare a 200 de biciclete, a însoțit informația despre lansarea francizelor Pegas, ca semn al maturității și succesului în business, dar s-a vorbit și despre deschiderea fabricii de biciclete Pegas din România.

Cele mai multe preluări ale comunicatului de presă au păstrat structura acestuia, axându-se pe lansarea sistemului de francize și pe inițiativa producției exclusiv românești.

Poziția Pegas ca brand consacrat încă din epoca de aur a făcut ca, în fiecare an, data de 23 august să fie sărbătorită prin reduceri semnificative de preț. Informațiile despre această campanie anuală au fost distribuite către presă într-un comunicat al cărui focus a fost listarea Pegas pe Amazon. Această știre a fost preluată de peste 100 de publicații, cele mai multe păstrând structura comunicatului de presă.

Numărul foarte mare de apariții media rezultate în urma difuzării comunicatelor de presă a fost efectul bunei colaborări dintre client și agenție, ce a avut ca urmare permanenta adecvare a mesajului principal la nevoile informaționale ale platformelor accesate.

Şi business-ul tău poate avea o ascensiune la fel de impresionantă, dacă ştii ce şi cum să comunici.

Contactează-ne pentru mai multe informații

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta