ADRIANA ISTRATE, UN VIS ÎMPLINIT

branding personal, comunicare strategică, PR

Adriana Istrate a devenit prima româncă ce a câștigat un maraton în Antarctica, după ce am strâns peste 15.000 de euro, bani necesari pentru a-și îndeplini visul de a alerga pe tărâmul înghețat.

Totul în doar 3 luni de colaborare, având peste 60 de apariții media gratuite, ce i-au făcut cunoscută și apreciată povestea.

Am cunoscut-o pe Adriana la un eveniment, unde ne-a uluit cu povestea ei de viață. Ne-a spus că deși s-a apucat de alergat de curând, vrea să cucerească până la finele anului toate continentele participând la maratoane și ultramaratoane. În România, câștigase deja ceva medalii, alergând de fiecare dată pentru o cauză nobilă.

Pe loc ne-am oferit să o ajutăm să își îndeplinească primul pas din visul său – să cucerească Antarctica în numele copiilor bolnavi de cancer. Să devină o voce care să îi îndemne și pe alții să traiască sănătos și să își ajute aproapele.

Ne-am construit strategia de comunicare în jurul poveștii incredibile. La 29 de ani, Adriana era depedentă de muncă și fără o viață socială. A intrat în depresie iar starea ei de sănătate se degrada pe zi ce trece. Până în ziua în care l-a cunoscut pe Andrei Roșu, Ironman, la un eveniment organizat chiar de banca unde lucra zi și noapte. Acolo, brusc, inspirată și dornică de aceeași schimbare majoră în viața ei, s-a gândit să reediteze experiența lui Andrei, dar în varianta femină.

A început să alerge pe stadion la 5 dimineața. Începutul a fost greoi și dureros, dar i-a retrezit pofta de viață. În câteva luni s-a înscris la prima competiție din viața ei – un transmaraton, de 21 de kilometri, de unde a plecat cu o medalie. Și au urmat multe altele. Toate în numele unei cauze umanitare cu care empatiza puternic – copiii bolnavi de cancer, îngrijiți prin Hospice.

Motivată de rezultate și de noua ei stare de spirit, Adriana și-a stabilit un obiectiv extrem de ambițios – cursa din Antarctica. Însă pentru a ajunge acolo, avea nevoie de peste 15.000 de euro.

Deși lucra într-o corporație și câștiga bine, fără ajutor nu avea cum să demonstreze tuturor, inclusiv sie și, că poate. Și am hotărât împreună că are cele mai multe șanse să fie susținută dacă devine cunoscută prin presă. Iar campania puternică în media a început. De la cum s-a apucat de alergat, până la dorința de a merge în Antarctica.

În primul rând, mesajele transmise către publicul-țintă au vizat strângerea de fonduri necesare deplasării și participării. Am creionat știri în care am prezentat ambiția, puterea și determinarea Adrianei, precum și motivele care au determinat-o să își aleagă acest obiectiv măreț. Prin promovarea lor în media, Social Media, pe blogul Adrianei și printre apropiați, sponsorizările au început să vină de la oameni care credeau în reușita ei. Astfel, în doar 3 zile, am reușit să strângem împreună peste 2.700 de lei.

Adriana Istrate - un vis împlinit

Dar, mai era mult până departe. Mai ales că Antarctica era doar prima oprire dintr-un proiect imens “777 – 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente”.

Așa că am vorbit jurnaliștilor despre cum se pregătește Adriana pentru cursă, pe care au denumit-o rapid “corporatista speranței”, și despre un vis impresionant.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Mesajele, răspândite în Social Media, au avut un engagement organic de peste 200.000 de persoane. Blogul Adrianei a ajuns rapid la peste 5.000 de vizitatori unici/lună.

Cele peste 60 de apariții în media online, la TV (inclusiv transmisiuni în direct) și în print au construit o comunitate de susținători ai cauzei Adrianei.

noiembrie – decembrie 2014

0
De la 0 apariții media la 64 de apariții

Prin modul în care am prezentat, din diferite unghiuri, povestea celei ce avea să devină câștigătoarea “maratonului voinței”, am arătat tuturor că e credibilă, că demersul ei e real și că are șanse să își îndeplinească visul.

“Fii tu însuți schimbarea pe care o vrei în jurul tău”, numele campaniei pe care am inițiat-o pentru strângerea de fonduri, s-a transformat în știri preluate de TV, presa scrisă și online la:

Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
Adriana Istrate - un vis împlinit
0 EUR
strânși

Demersurile noastre au dus la strângerea banilor necesari plecării în Antarctica. În urma promovării, șefii companiei la care Adriana lucrează au hotărât să o susțină financiar în proiectul 777. În doar 3 luni, Adriana a obținut peste 15.000 de euro (necesari pentru înscrierea în concurs, bilete de avion, costumul special și cazare). Și, cu sufletul la gură, am urmărit de la mii de kilometri evoluția Adrianei pe tărâmul înghețat.

- 0 de grade

Temperaturile pe timpul zilei de -35 de grade, vântul care te împiedică să vezi ceva în față și cei 128 de kilometri parcurși ar speria pe oricine. Mulți dintre concurenți chiar renunțând în timpul cursei. Adriana a demonstrat însă că doar mintea impune o limită. A devenit astfel prima româncă ce a câștigat un maraton, acolo, pe tărâmul înghețat.

0 de km

Proiectul și visul ei continuă

Adriana a participat deja în ultimele luni la maratoane și ultramaratoane în America de Sud, Europa și Africa de Sud, unde a câștigat și medalii. Suntem convinși că va intra în curând în cartea Recordurilor. Pentru că ea nu cunoaște limite în calea speranței. Vă invităm să o urmăriți și să îi sprijiniți cauza devenind voi înșivă schimbarea pe care vreți să o vedeți în lume.

Şi business-ul tău poate avea o ascensiune la fel de impresionantă, dacă ştii ce şi cum să comunici.

Contactează-ne pentru mai multe informații

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta