Articol original pe PR Romania

Cred că indiferent de vârsta acestora, este foarte greu ca angajator să mai atragi și să reții talente. Motivul principal este oferta mare și trendul în freelancing. A devenit o provocare uriașă și va fi din ce în ce mai greu să ceri oamenilor să vină în fiecare zi la un program de muncă, să lucreze în același sediu. Și noi, agențiile, trebuie să ne adaptăm și să găsim soluții. Munca de echipă se transformă ușor în muncă individuală – Mihaela Tudor, CEO la Tudor Communication.

Mai există astăzi un profil ideal al candidatului în industria de PR? Cum s-a schimbat acesta în ultimii ani?

Din punctul meu de vedere, foarte mult contează azi personalitatea viitorului candidat, mai puțin abilitățile tehnice. Iar când ești specializat în zona de Media Relations, tot mai multe agenții aleg să angajeze viitori foști jurnaliști pentru modul în care împachetează informația clientului și relațiile dobândite în presă. A devenit un trend care nu se va sfârși curând. Diferența este ca acel om, devenit Account, să își poată ulterior convinge clientul, intern și extern, să accepte diferențele în modul în care scrie bazat pe valoare de informație pentru public, mai puțin pe aspectele comerciale ce se doresc a fi transmise de către companie.

Cum evaluați piața muncii pe segmentul PR?

Numai în ultima săptămână am primit zilnic în medie trei CV-uri. Toate de seniori, în jurnalism și PR, sau de oameni din corporații care își doresc o reconversie. Este foarte greu însă să găsești persoana potrivită, de cele mai multe ori candidații fiind nehotărâți cu privire la ceea ce vor.

Ce tipologie de candidat preferă organizația dvs. și de ce?

Căutăm personalități plăcute, adaptabile, pasionate de ceea ce fac, care își respectă munca și oamenii cu care lucrează, capabili să își susțină și argumenteze opiniile. Ne dorim ca ei să  vrea în permanență să evolueze, profesional și personal, și încercăm să îi sprijin în aceste demersuri. Cred că e foarte important să înțelegem că un om cu o personalitate faină poate învăța lucruri, dar dacă nu îi oferi un sistem real de win-win și un ambient plăcut, este imposibil azi să îl ții la tine în companie, indiferent de generația din care face parte.

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta