Articol original pe Angajatorul Meu

Aproape 40 la sută dintre antreprenorii români se implică direct în activitățile de marketing ale organizației, iar 24 la sută dintre manageri își promovează firma, în special prin participarea la evenimente.

Liderii români, indiferent că sunt antreprenori sau manageri, apelează la imaginea proprie, ca instrument primordial în promovarea afacerii, arată un studiu obținut de Tudor Communication și realizat de MKOR Consulting.

În ultimii cinci ani, am lucrat cu numeroși antreprenori și manageri, care au obținut creșteri spectaculoase ale cifrei de afaceri și poziții mai bune în companii, pentru că s-au promovat în media ca specialiști credibili, prin punerea strategică în evidență a calităților de lideri. Au înțeles că acest lucru e un avantaj competitiv major, pentru că oamenii au mai multă încredere în oameni decât în companii. Ceee ce facem noi, în mod unic, este să promovăm mesajele clienților noștri, la TV și în publicațiile online și print, prin transformarea lor în știri, deci întotdeauna cu valoare de informație”, explică Mihaela Tudor, PR Manager al Tudor Communication.

Cifrele din studiu arată că  românii încep să înteleagă un lucru esențial: oricine poate avea brand personal. Un concept tot mai răspândit, atât în rândul angajaților, cât și în rândul angajatorilor. Iar într-un viitor nu prea îndepărtat, la procesul de recrutare vor sta față în față două branduri – unul ce reprezintă compania și altul suficient de relevant la o căutare online pentru angajare.

Accesul la noi oportunități și crearea unei relații cu publicul țintă sunt următoarele beneficii ale brandingului personal, recunoscute de liderii români, potrivit studiului. Paradoxal sau nu, bărbații antreprenori (39 la sută) sunt mai puternic implicați decât femeile (34 la sută) în dezvoltarea propriei imagini în interesul companiei, prin folosirea mai intensă a tuturor mijloacelor de promovare. În plus, bărbații pun mai mult accent pe imaginea personală pentru a se diferenția de competitori (25 la sută), comparativ cu femeile antreprenor (16 la sută). Dezvoltarea afacerii în procente de la un an la altul, prin folosirea acestei modalități, poate fi spectaculoasă.

Pe de altă parte, tot mai mulți angajatori își recrutează sau își studiază cu meticulozitate viitorii colaboratori din mediul online, fie că este vorba despre LinkedIn, Facebook sau Instagram. Imaginea, așadar, face cât o mie de cuvinte și la propriu, și la figurat, iar relevanța dezvoltării propriei imagini poate face diferența dintre un job bine plătit și un altul mediocru, știut fiind faptul că oricât de impecabil ar fi CV-ul unei persoane, câteva fotografii sau cuvinte ce nu surprind tocmai cele mai inspirate momente pot crea o imagine nedorită. Fie că ești angajator sau angajat, prezența ta online este foarte relevantă pentru succes.

Studiul calitativ, care poate fi găsit integral aici, a fost realizat în iulie 2017, pe un eșantion format din 639 de lideri din România: 345 de antreprenori și 294 de manageri din mediul business și ONG. Tudor Comunication, o agenție de PR și Branding Personal, lansată pe piața românească în urmă cu cinci ani, și-a dublat cifra de afaceri, de la un an la altul, prin aplicarea strategiei de branding personal în interiorul organizației, și activează pe acest segment tot mai accesat de manageri și antreprenori. Agenția este formată din jurnaliști cu experiență și s-a remarcat public prin organizarea și promovarea unora din cele mai importante evenimente din România, precum spectacolul Parsifal de Richard Wagner, la Ateneul Român, și competiția ecvestră Balkan Equestrian Championship, pentru care a primit o nominalizare la PR Award.

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta