Articol original pe Focus Prima TV

Plăţile amânate nu sunt soluţia succesului în afaceri, din contră! Aşa se ajunge cel mai uşor la faliment

Companiile care-şi plătesc la timp furnizorii şi dările la stat sunt mai profitabile. Plăţile amânate nu sunt soluţia succesului în afaceri, din contră! Aşa se ajunge cel mai uşor la faliment. Conduita corectă este calea cea mai sigură pentru o afacere profitabilă pe termen mediu şi lung, o spun specialiştii în domeniu. Cifrele arată că 45 la sută din companiile din România au un comportament corect – plata la timp a furnizorilor şi a dărilor la stat. Ca să-şi dezvolte afacerile, antreprenorii se strâng în grupuri în care-şi promovează reciproc afacerile şi le dezvoltă folosindu-se unii de serviciile celorlalţi.

Mihai este de 13 ani în rândul antreprenoriatului şi împreună cu partenerii săi a reuşit să păstreze afacerea în tot acest timp, ba mai mult să o dezvolte.

N-a fost un drum uşor, recunoaşte Mihai.

Greutatea proprie-i afaceri cade greu pe umerii antreprenorului care nu mai reuşeşte să-şi plătească dările la stat sau să-şi achite facturile către furnizori.

Totuşi, un comporament corect de plată al dărilor către stat şi a furnizorilor înseamnă o afacere care se poate dezvolta. Fără un istoric negativ, cu plăţi restante şi taxe neachitate, antreprenorul poate solicita un credit din partea unei instituţii bancare.

Cu banii economisiţi astfel, de-a lungul perioadei de creditare, antreprenorul poate face investiţii sau chiar să-şi mărească numărul de angajaţi. Trendul, în rândul antreprenorilor din România, este mai nou, crearea unor reţele de relaţionare în afaceri.

Practic, mai mulţi antreprenori sunt reuniţi la un loc, după criterii clare de selecţie, Fiecare îşi prezintă afacerea şi încearcă să-şi construiască relaţii de colaborare cu ceilalţi antreprenori pe ajunge să-i cunoască. În acest fel, fiecare primeşte nu doar recomandări şi recunoaşte, dar îşi construieşte şi o reţea de colaboratori.

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta