Inadaptarea ucide

 În Comunicare strategică, How to...

De ce au pierit dinozaurii?

Din cauza climei şi a condiţiilor de trai nefavorabile ai putea spune…

X Răspuns greşit!!!

Adevăratul motiv este că fiorosul Godzilla nu s-a adaptat la noul nivel de trai.

Selecţia naturală îşi spune întotdeauna cuvântul. Cei care se adaptează uşor sunt mai puternici şi supravieţuiesc, restul pier.

Privind în trecut, am spune că omul se adaptează relativ repede la orice situaţie nou întalnită. Contrar acestor afirmaţii, realizăm că nu procedează la fel şi cu afacerea sa. Oamenii devin foarte rigizi când vine vorba de schimbare. Mulţi le refuză cu desăvârşire şi se afundă în probleme. Se creează un cerc vicios fără IEŞIRE.

De ce credeţi că un procentaj foarte mare al companiilor nou înfiinţate dispar în primii cinci ani de activitate? Am tot auzit că din cauza crizei… Şi atunci de ce sunt înca tare mulţi bani pe piaţă iar unii înfloresc? Motivul real este că aceia sunt la curent cu noile tendinţe şi cerinţe ale pieţei, ale consumatorilor. În timp ce unii, că sunt mici sau mari nu contează, nu ştiu şi poate nici nu-i interesează cum arată profilul consumatorului de azi.

Mulţi dintre cei aflaţi în conducerea anumitor companii se întreabă de ce nu au rezultate, dar nu fac nicio analiză. Gândesc că e vina consumatorului că n-a priceput mesajul/ideea. Întotdeauna e altu’ de vină. Şi continuă să facă mereu aceleaşi greşeli. Trăim în secolul vitezei, unde fiecare pas greşit poate fi falimentar.

Ce ar fi de făcut în acest caz? Caută un specialist şi cere-i ajutorul. Informaţiile iţi vor fi de folos pe termen lung. Abia atunci vei avea o şansă reală la succes şi profitabilitate. Nimeni nu s-a născut învatat. Deşi România este ţara experţilor în toate.

Relativ nou pentru români, PR-ul nu mai este demult un lux, ci o necesitate pentru toate firmele. Investeşti în PR, investeşti în tine şi firmă ta.

“Dacă vrei ceva ce nu ai avut niciodată, trebuie să fii dispus să faci ce n-ai făcut niciodată” – Thomas Jefferson

O comunicare corectă şi bine structurată te ajută să scapi de problemele interne şi externe cu care te confrunţi. Pas cu pas vei fi mai vizibil într-o lume în care concurenţa este crâncenă. Vei învăţa să comunici direct cu ţinta pe care o ai, cunoscând dinainte regulile jocului şi ce o defineşte pe aceasta.

O decizie înțeleaptă face mai mult decat orice investiţie! Ia-o când trebuie şi nu uita: nu e niciun moment mai potrivit ca prezentul.

Succes!

Mihaela Raluca Tudor
Mihaela Raluca Tudor
Sunt antreprenor, PR și strateg în branding personal. Ajut alți antreprenori, manageri și specialiști să devină mai puternici, mai influenți și mai credibili.
Cele mai recente postări

Spune-ne părerea ta!

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta