Dezvoltarea producției de lapte de vacă cu ajutorul Olandei

 În Comunicate de presă

Invitație – Conferință de Presă, 5 octombrie, ora 14:00 – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Marți, 29 Septembrie, 2015 – România poate avea o producţie anuală de lapte de vacă, destinat procesării, de 2.5 milioane de tone, până în 2020. De 2,5 ori mai mult față de anul trecut, când a produs aproximativ un 1 milion de tone de lapte pentru procesare.

Acest lucru ar fi posibil în 5 ani, în urma unui parteneriat între România și Olanda, unul din cei mai importanţi producători de lapte din Uniunea Europeană.

Proiectul va fi lansat oficial pe 5 octombrie, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în prezența Ambasadorului Olandei la București, Excelența Sa, Stella Ronner-Grubačić, și a Secretarului de Stat, Daniel Botănoiu.

Proiectul promovează fermele de familie, ca soluţie pentru dezvoltarea lanţului românesc de producţie, procesare şi vânzare a laptelui.

Pentru început, va fi implementat în mai multe ferme din Transilvania, care, beneficiind de experienţa olandeză, vor fi sprijinite să îşi dezvolte afacerea şi să obţină, cu costuri minime, un lapte de cea mai bună calitate.

La eveniment vor participa coordonatorii proiectului și reprezentanți ai companiilor şi instituţiilor olandeze implicate, precum şi fermieri români.

Spune-ne părerea ta!

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta