De ce am ales PR

 În Branding personal, How to..., Noutăți

Un titlu mai exact ar fi fost De ce am lăsat jurnalismul pentru PR. Dar, e mult prea lung iar mie imi place să fiu succintă. Ok, vă întrebaţi probabil voi, dar ce mă interesează pe mine? Din moment ce sunteţi aici şi citiţi …ei bine, acesta e răspunsul! Poate că aşa mă veţi cunoaşte mai bine, lucru pe care mi-l şi doresc.

Când am luat decizia de a pleca,  mulţi colegi şi prieteni m-au avertizat că îmi semnez condamnarea la moarte. Până şi viitorul meu soţ n-a înţeles “mutarea” şi mi-a garantat că mă voi întoarce pentru că sunt “făcută pentru asta”. Era mânat, presupun, de convingerea că iubeam prea mult această meserie, căreia i-am realmente dedicat  6 ani din viaţă. De altfel,  primul lucru pe care i l-am spus a fost că “ vreau să lucrez în televiziune”. Dar, lucrurile se schimbă…viaţa te schimbă.

Când am făcut acest pas, am avut, iniţial,  dubii. Am plecat din tv obosită şi dezamăgită de cum se desfăşura viaţa mea în acel moment.  Nu pentru că a fi jurnalist nu mai avea, pentru mine, nicio semnificaţie.

Şi acum cred că nu oricine poate face această meserie. Doar cei pasionaţi, mereu curioşi şi cumva autentici. Îi admir pe toţi. Mulţi nu ştiu cât de multă muncă,  stres … şi compromisuri majore implică; din mai multe puncte de vedere.

Şi totuşi ceva m-a mânat către un alt drum… Nu a fost usor dar m-am simţit imediat cumva eliberata. Am redevenit EU, cea plină de viaţă, în noua meserie ce a urmat.  Inţial, datorită timpului liber pe care-l redobândisem.

Am mers să lucrez pentru stat, ceea ce, în trecut, aş fi spus râzând “Eu? Niciodată!”. Acolo am descoperit oameni minunaţi, care au crezut în mine şi cu care am format o echipă extraordinară. În ciuda încercărilor lamentabile ale unora care au vrut să demonstreze contrariul. Şi, poate cel mai important lucru, acolo am descoperit ce înseamnă să fii persoană din umbră, care ajută, susţine, creează, consolidează … şi că îmi place al naibii de mult tot ce presupune asta.

Practic, atunci mi s–a deschis setea pentru tot ce înseamnă comunicare şi am rămas pe acest drum. Şi cum visul meu a fost din totdeauna să devin propriul meu şef, să fiu raspunzătoare în totalitate pentru rezultatul final, am pus cărămidă peste cărămidă pentru a realiza asta. Acum, un an mai târziu, pot spune că sunt oficial pe acest nou drum. Al meu, al colegilor şi al partenerilor.

Nu, nu vând haine, pantofi, oferte de beauty, bilete la concert şi multe altele… Dar ştiu cum să le promovez, să le pun în valoare, să contribui în mod real la clădirea visului cuiva de a avea o afacere profitabilă.

Rezultatele obţinute până acum stau marturie şi au fost cea mai bună dovadă, inclusiv pentru mine, că nu am niciun motiv să mă întorc în tv sau să fac altceva.

Mai ales că fac exact “ce-mi spune inima”.

Aşa că, dragii mei, nu am “murit”, sunt mai puternică şi mai bine ca niciodată. Şi sunt aici pentru voi. Întotdeauna.

Mihaela Raluca Tudor
Mihaela Raluca Tudor
Sunt antreprenor, PR și strateg în branding personal. Ajut alți antreprenori, manageri și specialiști să devină mai puternici, mai influenți și mai credibili.
Cele mai recente postări

Spune-ne părerea ta!

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta