Comunicat: DINŢII STRÂMBI, MAI SCUMPI DECÂT UN APARAT DENTAR

 În Comunicate de presă

Marți, 19 ianuarie 2016 – 8 din 10 români au probleme dentare, iar 90% dintre cazurile care ajung la stomatolog au cel puțin o carie. Este rezultatul unei igiene orale precare, cu un consum mediu anual de un tub de pastă de dinți de persoană.

Dinții distanțați, înghesuiți sau strâmbi reprezintă una dintre cele mai importante probleme de sănătate, nu doar de estetică dentară. Din păcate, nu se depun eforturi în a educa societatea noastră în legătură cu problemele ce pot apărea din cauza unei ocluzii, mușcături incorecte sau a înghesuirii dentare, crede Monica Hazizi, medic dentist.

Problemele nerezolvate în prima parte a vieții atrag după sine o serie lungă de inconveniente la maturitate. Primul afectat este procesul de masticație care duce, în timp, la probleme digestive. O masticație deficitară se manifestă prin oboseală musculară, migrene care pot avansa la stadiul cronic, dureri ale feței sau gâtului. Totodată, dinţii încălecați sunt mai greu de curățat,  au carii, tartru, suferă de îmbolnăviri ale gingiilor și un grad avansat de tocire.

Singura soluție rămâne o igienă orală corectă, care implică și controlul preventiv pentru o rezolvare timpurie a problemelor. Tratamentul ortodontic în faze incipiente este mai ieftin decât îngrijirea dentară restaurativă, necesară pentru a trata probleme mai grave, care se pot dezvolta în anii următori. Așadar, beneficiile sunt de ordin estetic și medical, completează specialistul în ortodonție, medicul dentist, Monica Hazizi.

Avantajul major al tehnologiei moderne este posibilitatea de a începe tratamentul ortodontic la orice vârstă și cu impact psihologic minor în timpul terapiei. Pe piață sunt disponibile multiple feluri de aparate dentare, de la cel clasic, din metal, până la cel invizibil, care poate trece neobservat în timpul tratamentului, cu rezultate similare. Oricare ar fi prețul lor, medicii stomatologi cred că avantajele folosirii lor sunt numeroase, fiind mult mai ieftin să previi decât să tratezi complicațiile ulterioare, dureroase, cu riscuri și, mai ales, pe termen îndelungat.

Mihaela Raluca Tudor
Sunt antreprenor, PR și strateg în branding personal. Ajut alți antreprenori, manageri și specialiști să devină mai puternici, mai influenți și mai credibili.
Postări recomandate

Spune-ne părerea ta!

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta