Ajută-l să te audă! O campanie de susţinere a copiilor hipoacuzici

 În Comunicate de presă

Comunicat de presă

Vineri, 13 noiembrie 2015 – În România, 90% dintre copiii cu deficienţe nu se integrează într-o şcoală obişnuită, iar unul din doi copii cu probleme de auz foloseşte o proteză neperformantă. Diagnosticaţi târziu, cu acces limitat la cursuri speciale şi cu bani prea puţini pentru a-şi asigura proteze auditive de calitate, copiii hipoacuzici de azi devin adulţii inadaptaţi de mâine.

Organizația caritabilă Rotary Club Bucureşti Atheneum dă startul campaniei “Ajută-l să te audă!”, prin care sprijină copiii din Şcoala pentru Hipoacuzici Bucureşti să obțină proteze auditive performante.

Pe 80% dintre ei îi ajută foarte mult. Acum, la clasa pregătitoare, se face o testare a auzului. Există copii care provin din familii cu probleme grave de auz şi care nu au fost protezaţi niciodată. Limbajul lor este limitat. Părinţii au încercat să le procure o proteză prin casele de asigurări, dar suma decontată este prea mică pentru un aparat performant, spune Ana Staicu, profesor psihopedagogie specială la Şcoala pentru Hipoacuzici Bucureşti.

Anual, în România, se nasc în jur de 400 de copii cu deficienţe de auz. Costurile unei proteze auditive performante pornesc de la 2.000 de lei, în timp ce pentru una de ultimă generaţie depăşesc 5.000 de lei. Pentru anul acesta, statul decontează aproape 960 de lei. Fondurile nu sunt suficiente pentru a-i ajuta pe aceşti copii să se dezvolte firesc şi să aibă o viaţă frumoasă. Credem în viitorul acestei ţări şi e important ca nimeni să nu rămână în urmă, susţine Cezar Panait, reprezentant al organizației caritabile Rotary Club Bucureşti Atheneum.

Anul acesta, două restaurante din Bucureşti, The Beef Club şi Red Angus Steakhouse sprijină demersul caritabil. Clienţii pot alege produse ale căror încasări vor fi redirecţionate, în totalitate, către fondurile destinate susţinerii copiilor cu deficienţe de auz.

Orice ajutor e binevenit. Și tu poți sprijini cauza prin donaţii, în bani, în contul deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Pajura, RO83 RZBR 0000 0600 1605 4824, titular Asociaţia Rotary Club Atheneum Bucureşti, sau prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit.

  • Persoana de contact: Cezar Panait, reprezentant Rotary Club Bucureşti Atheneum
  • Email: Cezar.Panait@terradox.ro

Despre Şcoala pentru Hipoacuzici, Bucureşti

Cu o vechime de 51 de ani, Şcoala pentru Hipoacuzici din Bucureşti este locul unde se pregătesc pentru viitor o mulţime de copii cu deficienţe de auz. Aceștia au nevoi speciale, pentru a putea învăţa şi a comunica cu profesorul. Astfel, pe parcursul a 12 ani, Rotary Club Bucureşti Atheneum a donat acestei şcoli diverse echipamente: proteze auditive digitale cu recepţie FM pentru elevii clasei I, modul de emisie FM pentru profesori, pentru laboratorul de logopedie al şcolii, modul de schimbare automată a frecvenţei FM pentru protezele digitale ale copiilor pentru laboratorul de logopedie.

O campanie dedicată copiilor hipoacuzici, susţinută de Rotary Club Bucureşti Atheneum, The Beef Club şi Red Angus Steakhouse.

Spune-ne părerea ta!

Începe să tastezi și apasă Enter pentru a căuta